Schilder betalen met een minilening

De kosten voor het inschakelen van een schilder zijn vaak niet heel hoog. Toch kan het voorkomen dat u een krappe maand heeft, waardoor het lastig is om de kosten voor een schilder te kunnen financieren. In dit geval kan een minilening de uitkomst bieden, waarbij u een relatief klein bedrag voor een korte periode leent. U zult zich afvragen: moet ik voor een dermate klein bedrag een lening afsluiten bij een bank? Nee, dat hoeft niet! Er zijn verschillende kredietmakelaars die u een minilening kunnen verstrekken voor een korte periode. Daarbij zou u vanzelfsprekend een beroep kunnen doen op uw vrienden en familie, die u later in de maand terugbetaalt. Zo heeft u voldoende budget om de kosten voor een schilder te kunnen betalen.

Hoe werkt een minilening?

Het idee achter een minilening is dat u een bepaald bedrag leent die u later in de maand terugbetaalt. Dit lijkt dus sterk op het afsluiten van een lening bij vrienden en familie. Vaak wordt een minilening ook wel een voorschot op uw salaris genoemd, omdat u in feite een deel van uw loon al krijgt via een kredietverstrekker. Let wel, het is niet zonder meer mogelijk om een minilening aan te vragen bij een kredietmakelaar. U zult altijd in het bezit moeten zijn van een geldig en recent loonstrookje, die aantoont dat u voldoende verdient om de minilening binnen een afzienbare tijd terug te betalen.

Een minilening kan ook worden aangevraagd als u iemand vindt die garant wil staan voor de afgesloten minilening, als u zelf geen geldig loonstrookje heeft of bijvoorbeeld werkloos bent.

Kosten voor een minilening

Net als bij een lening via de bank dient u ook bij een minilening voor het bekostigen van de schilderkosten een bepaalde rente te betalen. Deze kosten betaalt u net als de minilening binnen een maand af aan de kredietmakelaar. Doordat de minilening maar voor een zeer korte periode wordt afgesloten zijn de kosten van de minilening vaak beperkt.