De meest uitgestelde klus in een woning

Schilderen wordt in veel huishoudens uitgesteld. Schilderen is zelfs een klus die het meest wordt uitgesteld. Schilderen is een vervelende klus en vraagt veel tijd van je. Je moet namelijk een vrije dag opnemen en het huis is ook niet in één dag geschilderd. Dus neem maar meerdere vrije dagen op om deze klus te klaren. Maar wat veel mensen vergeten is dat het schilderen van een huis een belangrijk deel van onderhoud aan een woning is. Verzorgt schilderwerk beschermt je huis tegen slijtage, schimmels en vocht. Daarnaast verkleint het ook nog de kans dat houten kozijnen gaan rotten en gaan onderdelen van je huis langer mee.

Een woning dient eens in de 5 tot 7 jaar geschilderd worden. Verf geeft zelf signalen af als het geschilderd moet worden: de schilderlaag geeft af, de verf is verkleurd of er zitten scheurtjes en blaasjes in het schilderwerk. Het schilderen van het huis bestaat uit het buiten- en binnenschilderwerk. Voorbeelden van buitenschilderwerk zijn het schilderen van de deuren, de kozijnen, dakkapel of de gevel. De trap, muren en het plafond schilderen worden gezien als binnenschilderwerk. Het buitenschilderwerk dient wel vaker geschilderd te worden dan het binnenschilderwerk. Buitenschilderwerk is na 5 jaar weer aan onderhoud toe en binnenschilderwerk heeft pas na 7 jaar onderhoud nodig.

Je huis laten schilderen door een professional

Klinkt dat niet ontzettend goed? Je kunt je huis gewoon laten schilderen door een professionele schilder! De schilder doet zijn werk en je hoeft er helemaal niet naar om te kijken. Een schilder heeft alle kennis, materialen en ervaring om uw woning goed onderhanden te nemen. Een schilder hoeft helemaal niet duur te zijn. Door verschillende offertes te vergelijken, kun je de goedkoopste schilder inhuren. Het uiteindelijke bedrag kun je betalen door ervoor te sparen, maar je kunt ook geld lenen.