Een schilder inhuren

Als je houten raam- en deurkozijnen hebt, dan ontkom je er niet aan: het om de paar jaar schilderen van de kozijnen. Nu kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar dit is vrij veel werk. Als je hier de tijd niet voor hebt, of je wilt het niet doen, of je hebt twee linkerhanden, dan kun je er ook voor kiezen om een schilder in te huren. Ga je een schilder inhuren, dan mag je vakwerk verwachten. De schilder is een expert die het werk zeer nauwkeurig doet en verstand heeft van de verschillende schildertechnieken en verfsoorten. Omdat de schilder professioneel is, heeft hij veel minder tijd nodig dan jij normaal nodig zou hebben om alles te schilderen. Een schilder inhuren kan je dus veel tijd besparen.

Bespaar geld met de inhuur van een schilder

Uiteraard zul je de schilder uit Bavel moeten betalen voor zijn werkzaamheden. Des te vreemder klinkt het misschien dat je geld kunt besparen met een schilder. Schilderen neemt veel tijd in beslag. Dit houdt dus in dat je verlofdagen moet inleveren. Daarnaast zul je moeten uitzoeken welke verfsoorten je moet gebruiken en ook de aanschaf van verf en alle verf hulpmiddelen kunnen handen vol met geld kosten. Als je alle kosten gaat optellen die je kwijt bent met het zelf schilderen, dan zou je met het inhuren van een schilder wel eens goedkoper uit kunnen zijn. Daarnaast bespaar je heel veel op de tijd die je zelf niet aan het schilderen hoeft te besteden en de kwaliteit is veel beter als je de schilder aan het werk laat.

Werkzaamheden van de schilder

De schilder zal eerst beginnen met het schuren en kaal maken van alle kozijnen. Dit is een behoorlijke klus. De oude lak- of verflaag moet worden verwijderd. De schilder zal er ook op letten of er rotte delen aan de kozijnen zitten. Dit zal hij repareren of vervangen. Vervolgens zullen alle kozijnen voorzien moeten worden van een grondverf. De grondverf zorgt voor extra bescherming en de uiteindelijke verlaag zal beter hechten. Daarna pas kan de schilder echt beginnen met schilderen. Ook alle ander houten onderdelen aan de woning moeten onderhanden genomen worden, zoals voordeur, achterdeur een de dakgoten.

De winterschilder

Maar niet alleen voor het buitenschilderwerk is de schilder in te huren. In de winter hebben schilders veel minder werk, want niemand laat in de winter de buitenkant van hun woning schilderen. Vanwege het meestal koude weer is dit ook niet mogelijk. De winter is daarom een uitstekende periode om binnen je muren en plafond te laten schilderen door de winter. Vaak is dit ook veel goedkoper dan de buitenkant van de woning te schilderen, want muren en plafonds zijn grote vlakken die sneller geschilderd kunnen worden. De winterschilder zal hierdoor veel minder tijd nodig hebben om de binnenkant van de woning te beschilderen.

Schilder inhuren

Wil jij je huis laten schilderen? Dan is het verstandig om bij verschillende schilders een offerte op te vragen. In de meeste gevallen zal een schilder een totaalprijs maken, waarbij alle werkzaamheden, materialen en arbeidsuren in zijn opgenomen. Door verschillende offertes naast elkaar te leggen, kun je goed de prijzen met elkaar vergelijken en de goedkoopste schilder kiezen.

Bron: Superrenovatie.nl